ИМАТЕ ПРОБЛЕМ- скърцане със зъби. Шини за бруксизъм

Цена: 78лв


Описание


...

15.06.2017 13:42

176 Прегледи

0 Коментари

Принтирай обявата

ИМАТЕ ПРОБЛЕМ- скърцане със зъби. Шини за бруксизъм
Бруксизмът представлява неволево съкращение на дъвкателните мускули, придружено от свиване на челюстта и скърцане със зъби. Наблюдава се по-често при небудно състояние- сън.В по-голяма степен засегнати са децата.
Има няколко проучвания на бруксизма относно честотата му на разпространение. Някои данни показват, че дневния бруксизъм е по-често срещан при мъжете. При жените скърцането със зъби по-често се наблюдава през нощта. При възрастните, различни автори показват наличието на максимална пикова честота около 35-40 години.
Износване, счупване и нараняване на зъбите и венците са някои от последствията от бруксизма и главоболие.
Важно е да се направи оценка за всеки отделен случай, за да се даде най-доброто решение като се вземе предвид цялостното здраве на устната кухина на пациента.
Това разбира се е полезно, но истинското решение изисква цялостен преглед с оглед на това, ако има проблеми със захапката или челюстни дефекти, да бъдат взети навременни мерки.
При състоянието бруксизъм обикновено зъболекарите препоръчват поставяне на шина през нощта – силиконова отливка, която намалява триенето при стискане на зъбите и предотвратява риска от травми.

Детайли


Телефон 0898288200
Държава Bulgaria
Област Област София
Дистанция 5,287 километра
Адрес ГР.СОФИЯ 1303 Р-ОН ВЪЗРАЖДАНЕ ЗОНА Б-4 ул. Българска морава №94
Категория

Локация


Коментари

Други обяви