Димитър Щерев от СК Херкулес грабна титлата европейски вицешампион

Цена: 0лв


  • IMG_1487
  • IMG_1490
  • IMG_1492

Описание


...

02.06.2016 9:42

352 Прегледи

0 Коментари

Принтирай обявата

Бургаският състезател Димитър Щерев спечели първа европейска титла по канадска борба.Този голям успех беше постигнат от играещия треньор на СК ,,Херкулес‘‘ на европейското първенство за хора с увреждания, което се проведе тази година в Румъния.
Сребърният медал беше спечелен от Димитър Щерев в категорията до 70 кг. с лично тегло 66 кг. На финала в Румъния малко не му достигна да победи действащия световен шампион на Грузия – Зураби Бучрикидзе, като основната причина за това бяха допуснатите два фала от българина във финалния двубой. В шампионата по канадска борба взеха участие 731 състезатели от 29 страни и представители на едни от водещите сили в спорта като Турция, Украйна,Румъния и Грузия.
От СК ,,Херкулес‘‘ заявиха:,,Димитър Щерев тренира от 2005 г. Има няколко 4-ти места на световни и европейски първенства, но така и не можеше да се пребори за медал. Въпреки това той не се отказа, а се мотивираше все повече и повече след всяко състезание и ето, че упоритостта и тежкият му труд го качиха на почетната стълбичка и спечели така желания медал на международен форум. За това състезание той се подготвя под наставничеството на брат си Станко Щерев, който в Москва освен с бокс се занимаваше и с канадска борба”.
Братята Щереви ще си позволят 10 дни почивка, след което ще започнат подготовката за световното първенство, което ще се проведе в Благоевград на 1 октомври 2016 г. Там Димитър ще се състезава, а брат му Станко ще се включи в реферския състав, като това право му бе отредено след безкомпромисно съдийство на държавното първенство през март. Целта на двамата братя е постигане на възможно най-добрите резултати на световното първенство.
Основен спонсор на Спортен клуб по канадкса борба „Херкулес” е Ай Еф Джи Лизинг.
Ръководството на клуба и спонсорите поздравяват Димитър Щерев за добрия резултат и пожелават успех на състезателите на предстоящите първенства.

Детайли


Телефон 0895520857
Категория

Локация


Коментари

Други обяви